top of page

Katten

Ook katten zijn in onze salon van harte welkom. Ik ben al enkele jaren in het bezit van een officieel Kattentrim-diploma. 

 

Diverse rassen met een beetje flinke vacht, maar ook zeker de kortharen, kunnen af en toe best eens een heerlijke behandeling nodig hebben. Sil en ik doen dit het liefst samen, zonder de eigenaar en in een zo kort mogelijk durende behandeling. Katten vinden veel goed, maar als er sprake is van klitten, vilt of een ander probleem, dan hebben ze er vaak snel genoeg van. Doorwerken dus!

Maar ook katten die nog wel eens een show of keuring bezoeken zijn voor een passende behandeling van harte welkom.

Nagels knippen behoort ook tot de mogelijkheden, maar zoals u wellicht weet bestaan de kattennagels uit diverse over elkaar geschoven "hoesjes". Ik kan daar gerust voorzichtig een puntje afhalen, maar zodra de kat een krabpaal bezoekt zal hij dit weer snel ongedaan maken en een nieuw hoesje tevoorschijn toveren! De slimmerd. Bij ingroei-problemen kunnen deze geknipt worden, maar dat zal regelmatig gecontroleerd moeten worden. 

Te kort knippen van gezonde, probleemloze nagels zal ongetwijfeld grote problemen opleveren, omdat de hoesjes dan door elkaar heen kunnen gaan groeien. Geen goed idee dus.

Voor vragen, bel of mail gerust!

bottom of page