top of page
De behandeling

Bij binnenkomst van de hond in de salon bekijk ik de vacht eerst even en maak dan een behandelplan.

Heeft de hond (veel) klitten? Wat voor vacht is het? Is het plukrijp of moeten we nog even wachten? Dan bespreek ik uw wensen en de mogelijkheden van de vacht. Meestal gaat u dan naar huis en begin ik met de behandeling.

De hond gaat, indien mogelijk, op de tafel en wordt ontklit en doorgekamd. In sommige gevallen gaat de hond eerst in bad, maar veelal doe ik eerst het voorwerk om vervolgens de hond te wassen. Zodoende raakt de hond alle losse haren ook meteen kwijt en kan dan weer fris en fruitig mee naar huis. Ik werk met shampoo en conditioner van hoge kwaliteit die afgestemd is op het vachttype van uw hond. In bad worden ook de anaalklieren gecontroleerd en indien nodig geleegd.

De hond wordt gedroogd en nagewerkt. Oren worden geplukt en gereinigd en voor zover de hond het toelaat kan er tandsteen verwijderd worden. Ook nagels knippen behoort bij volwassen honden tot de standaard behandeling. Bij jonge honden doe ik dit alleen indien nodig, anders wordt de groei van de nagel alleen maar onnodig gestimuleerd.

Als de hond bijna klaar is geef ik u vast een belletje. De hond kan dan weer opgehaald worden. Ik loop de hond nog even na en kan dan, na betaling, weer mee naar huis.

Mocht ik ongedierte aantreffen op uw hond (vlooien of teken) dan bel ik even voor overleg. Ik kan de hond ter plaatse een vlooienbad geven indien gewenst en teken worden deskundig verwijderd.

Hoe vaak gaat een hond naar de trimsalon? Dit is afhankelijk van de vacht, maar
om een idee te geven:

 • Poedel en soortgelijke vachten - 4 tot 8 keer per jaar

 • Ruwharige vachten - 2 tot 4 keer per jaar

 • Spaniel en soortgelijke vachten - 4 tot 6 keer per jaar

 

Tot slot nog enkele tips:

 • Laat de hond even goed uit voor u hem/haar naar de trimsalon brengt.
  De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als uw hond
  zijn behoefte zo lang moet ophouden.

 • Breng uw hond liever niet met een (te) volle maag.

 • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de salon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.

 • Breng de hond altijd aan de lijn.

 • Indien uw hond een medische afwijking of een besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm, epilepsie, etc.) of loops is, willen wij dat graag van te voren weten.

bottom of page